miercuri, 19 noiembrie 2014

TORTUL REGILOE CEL MAI BUN TORT PENTRU SARBATORILE DE IARNA

Multe bijuterii din argint si aur cu reducere 30 % PE BANNERE



128 lei
INGREDIENTE 2 BLATURI CACAO:
- 100g unt/marg
- 50g lapte
- 1 ou
- 40g cacao
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar vaniliat
- 500g faina




MOD PREPARARE:Toate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna.
La sfirsit se adaUga faina treptat si se framanta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabil.
Acest aluat se imparte in doua parti egale, care se intind pe hirtie de copt, pe dosul tavii
Se coace ca 5-10 min. la 200°C.
Cind blatul se scoate din cuptor este inca moale.De aceea se lasa citeva min. la racit si dupa aceea se indeparteaza de pe/din tava.
INGREDIENTE 1 BLAT ALB:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar tos
-8 linguri de faina
- 1 lamiie coaja
98 nlei


      OFERTA minus 30% pana la sfarsitul lunii ianuarie LA ARGINT SI AUR

MOD PREPARARE:Ouale se separa.
Albusul se bate spuma cu 1 priza de sare si se lasa deoparte
Galbenusurile se freaca pina se albesc si devin precum spuma cu restul de zahar si coaja de lamiie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in amestecul de galbenusuri.
Albusul batut spuma se adauga in coca cu galbenusuri si se amesteca bine si repede.
Totul se toarna repede  intr-o tava tapetata cu hirtie de copt ca sa creasca.
Se coace la 180°C ca. 15min.


INGREDIENTE CREMA:- 1 l lapte
- 150g faina
- 200 g zahar pudra
Se fierb si se amesteca sa nu formeze cocolosi.
Se adauga un pachet de unt si se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca zeama dela o lamaie mica.

Multe bijuterii din argint si aur cu reducere 30 %

ASAMBLARE:In tava in care s-a copt prajitura se pune 1 foaie cu cacao si deasupra se intinde un strat de dulceata de caise si jumatate din crema.
Peste crema se adauga blatul alb iar deasupra se intinde restul de crema si se aseaza deasupra al doilea blat cu cacao, uns cu dulceata de caise.

Dupa aceea se scoate pe o tava, se portioneaza si se serveste presarata cu zahar pudra.
Aceasta prajitura este necesar sa stea cel püutin 24 de ore inainte sa fie portionata, pentru ca foile cu cacao sa devina moi si suculente.
De aceea, daca cumva crema dintre blaturi vi se pare la preparare ca este prea moale, nu va speriati, este f. bine asa.

Un comentariu:

  1. Cea mai gustoasa reteta de tort pe care am facut-o vreodata. Il ornez cu cacao pudra sau cu un strat gros de ciocolata si nuca de cocos.

    RăspundețiȘtergere