vineri, 28 noiembrie 2014

COZONAC DE POST

LAPTOP REFURBISHED 650 LEI 
TRANSPORT ZERO LEI CLICK PE BANNER

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml suc de portocale (proaspat stors)
  • 100 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 1/2  lingurita sare
  • esenta de portocale
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie

Bijuterii din argint si numai

Mod de preparare Cozonac de post:

Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate: faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Turnam treptat sucul de portocale si esenta si framantam pana obtinem un aluat omogen. Turnam si uleiul si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza volumul.
  • aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • in functie de preferinta voastra dar si de cat de dulci sunt portocalele puteti sa mai adaugati 1-2 linguri zahar
Dupa ce aluatul a dospit suficient, il scoatem pe masa unsa cu putin ulei, il framantam sa scoatem aerul, il impartim in 2 parti pe care le intindem cu mana unsa cu ulei pana ajung la o grosime  de cca 0.5 cm. Presaram ciocolata rasa si rulam.Lasam la loc caldut vreo 15-20 de minute, ungem cu putin ulei, apoi dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 50-60 de minute, in functie de cuptor. Cu vreo 10 minute inainte de a fi gata facem un sirop din 1 lingura de miere si 1-2 linguri de apa si ungem cozonacul.
Cozonacul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se portioneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu