miercuri, 4 februarie 2015

TORT CU MAC-PRELUARE

LAPTOP REFURBISHED 650 LEI 
TRANSPORT ZERO LEI CLICK PE BANNER

Prajitura cu mac Tosca reteta

Cercei ieftini din argint 68 lei si set (prinzatorul de visse) din argint 138 lei
cu discount de 20%-pe banner

  • pentru blatul cu mac:
  • 8 albusuri
  • 100 g mac
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de copt (10 g)
  • pentru crema de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • un plic budinca de vanilie
  • 300 g unt 
  • pentru blatul/stratul de biscuiti:
  • 24-25 biscuiti 
  • 200 ml cafea tare
  • pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
Prajitura cu mac este o prajitura pentru care trebuie sa ne inarmam cu putina rabdare, insa nu pentru ca ar fi o reteta complicata, ci pentru ca este destul de migaloasa - cel putin pentru un barbat :) Va trebui sa coacem un blat cu mac, peste acesta sa intindem o crema de vanilie, apoi sa asezam un strat de biscuiti inmuiati in cafea si la sfarsit sa acoperim prajitura cu o glazura de ciocolata. 


PE BANNER  ARGINT IEFTIN
Deoarece acesta va trebui tinut la cuptor, mai intai vom prepara blatul cu mac al prajiturii. Punem un praf de sare si batem cele opt albusuri pana cand se intaresc, dupa care adaugam treptat cele 200 g de zahar si mixam in continuare. Spuma de albusuri va deveni stralucitoare si se va intari (batem albusurile pana cand suntem siguri ca s-a topit tot zaharul). Apoi incorporam cele 150 g de mac in compozitia prajiturii, adaugam un pliculet cu praf de copt si patru linguri de faina. Presaram faina in ploaie si amestecam cu grija, de jos in sus, pentru a nu se lasa prea mult albusurile batute. 

Dupa ce am incorporat toate ingredientele, turnam compozitia blatului intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Introducem blatul in cuptorul incins si il lasam la copt aproximativ o jumatate de ora, la foc mediu Pentru a ne asigura ca este facut, il testam cu o scobitoare - atunci cand blatul prajiturii este gata, scobitoarea va trebui sa iasa uscata. 

Pentru crema de vanilie amestecam intr-un vas cele opt galbenusuri cu 150 g de zahar (aproximativ opt linguri) pana cand zaharul se topeste (pentru a scurta timpul, putem folosi zahar pudra). Turnam apoi 300 ml de lapte si continutul unui plic cu budinca de vanilie, iar dupa aceea punem crema pe foc la bain-marie, amestecand permanent. Lasam crema de vanilie la foc pana in momentul in care observam ca se va ingroasa, apoi o lasam sa se raceasca si scoatem untul de la frigider (asta in cazul in care nu l-am scos mai din timp, asa cum este recomandat). 

Dupa ce crema s-a racit, ii adaugam 300 g de unt aflat la temperatura camerei (un pachet si jumatate) si amestecam pana vom obtine o crema omogena. Ne asiguram ca blatul cu mac s-a racit si intindem uniform pe acesta crema de vanilie. Peste crema vom pune un strat de biscuiti inmuiati in cafea - putem folosi orice fel de biscuiti dorim, daca folosim biscuiti petit beurre, atunci 24-25 biscuiti sunt suficienti pentru o prajitura de 35x25 cm. Pentru a nu se face terci, va trebui sa trecem rapid biscuitii prin cafeaua rece si sa-i asezam imediat pe prajitura aflata in imediata apropiere. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu