TRANSPORT ZERO LEI CLICK PE BANNER
Ingrediente reteta Rosii umplute cu orez (la cuptor):
- 7 rosii medii
- 2 cepe
- un ardei rosu
- un ardei gras
- 150 g orez
- o legatura de marar
- ulei, sare si piper
Cercei din argint, mari, cu swarovski 68 lei-20%
BIJUURI IEFTINE DIN ARGINT
Muzica buna pe CD-uri 12 lei
Asculta
Tocam legumele cubulete mici (doua cepe, un ardei gras si un ardei rosu). Punem cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie incapatoare si adaugam legumele tocate in momentul in care uleiul incepe sa sfaraie. Calim legumele timp de cateva minute, iar dupa ce vedem ca acestea incep sa se inmoaie, adaugam 150 g de orez (in prealabil va trebui sa spalam orezul in cateva ape; optional, pentru a se face mai repede, il putem lasa un timp la inmuiat in apa).
INCEPE ANUL NOU CHINEZESC
GASITI AICI CALENDARUL SI PREVIZIUNI
Pregatim rosiile pentru a fi umplute taind un capac si scotand/ scobind miezul cu ajutorul unei linguri, asa cum se poate vedea si in imaginile ce insotesc reteta. Adica infigem lingura in rosie exact langa coaja si o rotim pana cand rupem toate "legaturile" care tin miezul, cam la fel ca atunci cand desfacem o conserva (cand zic coaja, evident ca nu ma refer la pielita aia subtire). Umplem fiecare coaja de rosie cu orezul si legumele calite si apoi asezam capacul deasupra. Trebuie sa punem mai multa umplutura, nu fix cat este rosia (adica o punem cu varf) si presam usor pentru a se aseza bine orezulinauntru.
Asezam toate rosiile umplute intr-un vas (eu am folosit unul termorezistent, insa se poate folosi si o cratita), adaugam putin ulei (o lingurita-doua) si restul miezului de rosie maruntit. Condimentam cu sare si piper zeama/ sosul rosiilor umplute, introducem vasul in cuptorul bine incins si lasam la foc potrivit timp de aproximativ 30-40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu