miercuri, 4 februarie 2015

RETETA DE POST DELICIOASA ROSII UMPLUTE CU OREZ

LAPTOP REFURBISHED 650 LEI 
TRANSPORT ZERO LEI CLICK PE BANNER


Ingrediente reteta Rosii umplute cu orez (la cuptor):
  • 7 rosii medii
  • 2 cepe
  • un ardei rosu
  • un ardei gras
  • 150 g orez
  • o legatura de marar
  • ulei, sare si piper

                                            Cercei din argint, mari, cu                                            swarovski 68 lei-20%
BIJUURI IEFTINE DIN ARGINT
Muzica buna pe CD-uri 12 lei
Asculta

Modul de preparare a retetei:

Tocam legumele cubulete mici (doua cepe, un ardei gras si un ardei rosu). Punem cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie incapatoare si adaugam legumele tocate in momentul in care uleiul incepe sa sfaraie. Calim legumele timp de cateva minute, iar dupa ce vedem ca acestea incep sa se inmoaie, adaugam 150 g de orez (in prealabil va trebui sa spalam orezul in cateva ape; optional, pentru a se face mai repede, il putem lasa un timp la inmuiat in apa).

Amestecam legumele calite cu orezul si apoi adaugam o cescuta de apa fierbinte (punem apa fierbinte pentru a nu opri fierberea). Lasam compozitia rosiilor umplute la fiert la foc mediu si, atunci cand orezul este pe jumatate fiert (cam dupa vreo zece minute - in situatia in care apa se evapora mai repede si orezul incepe sa se prinda de tigaie, mai putem adauga putina apa), punem jumatate din miezul rosiilor (voi explica in urmatorul paragraf felul in care scoatem miezul rosiilor). Amestecam si tinem tigaia pe foc pana cand observam ca sucul rosiilor este absorbit de umplutura de orez si legume. Dupa aceea oprim focul, adaugam mararul tocat si condimentam in functie de preferinte cu sare si piper.


INCEPE ANUL NOU CHINEZESC
GASITI AICI CALENDARUL SI PREVIZIUNI
Pregatim rosiile pentru a fi umplute taind un capac si scotand/ scobind miezul cu ajutorul unei linguri, asa cum se poate vedea si in imaginile ce insotesc reteta. Adica infigem lingura in rosie exact langa coaja si o rotim pana cand rupem toate "legaturile" care tin miezul, cam la fel ca atunci cand desfacem o conserva (cand zic coaja, evident ca nu ma refer la pielita aia subtire). Umplem fiecare coaja de rosie cu orezul si legumele calite si apoi asezam capacul deasupra. Trebuie sa punem mai multa umplutura, nu fix cat este rosia (adica o punem cu varf) si presam usor pentru a se aseza bine orezulinauntru.


Rosii umplute cu orez la cuptor preparare reteta
Asezam toate rosiile umplute intr-un vas (eu am folosit unul termorezistent, insa se poate folosi si o cratita), adaugam putin ulei (o lingurita-doua) si restul miezului de rosie maruntit. Condimentam cu sare si piper zeama/ sosul rosiilor umplute, introducem vasul in cuptorul bine incins si lasam la foc potrivit timp de aproximativ 30-40 de minute. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu